Kulta rahaksi – kolme askelta rikkaampaan elämään

Kullan kierrättämisestä on tullut suuri puheenaihe viimeisen 15 vuoden aikana. Suurin syy tähän on kullan hinnan huikea yli 400 % nousu. Arvon nousu on ollut niin suuri, että kultakorut jotka olivat satasien arvoisia kymmenen-kaksikymmentä vuotta sitten, ovat tuhansien arvoisia tänä päivänä.

Kullan kierrätys on yksi maailman palkitsevimmasta kierrätysmuodoista. Kierrättämällä kultaa, suojelemme maaperiämme ja edistämme kiertotaloutta. Ympäristöteon lisäksi, voit tienata jopa tuhansia.

Muuta kulta rahaksi, nopeasti, helposti ja turvallisesti

Miten kullan kierrättäminen kannattaa tehdä?
Kierrätys/myyntiprosessi on hyvin yksinkertainen, helppo ja ennen kaikkea turvallinen. Koko myyntiprosessi vaatii kolme yksinkertaista askelta kuluttajalta ja ostajalta hieman pidemmän prosessin, mutta palaamme vielä tähän.

Kullan myyjänä, muutatte kultakorut kaapissa rahaksi tilillä seuraavasti:

Aloita tilaamalla myyntipakkaus, lähetys saapuu lähipäivinä kotiovellesi.Saatuasi lähetyksen, seuraa mukana tulleita yksinkertaisia ohjeita ja palauta vakuutettu turvakuori Postiin (kaikki lähetykset ovat vakuutettu).Saatuamme turvakuoren, arvioimme esineesi ja palaamme tarjouksella saman päivän aikana.Hyväksyttyäsi tarjouksen, suoritamme maksun aina saman tien.

Näin yksinkertaista, on muuttaa kultakorut rahaksi. Myyntipakkauksen tilaaminen on täysin maksutonta, eikä tämä sido sinua mihinkään.
Suomen Kultareservin asiakkaana, teillä on aina oikeus valita mikäli haluatte myydä esineet kierrätettäväksi vai esineet palautetta. Valittua palautuksen, palautamme esineesi täysin maksutta.

Tänä päivänä tienaat jo muutamalla vanhalla vihkisormuksella satasia ja yhdellä kourallisella kultakoruja jopa useita tuhansia. Katso hintalaskurilla paljon tienaat kullastasi juuri nyt.

Kierrätysprosessi

Kun olet kierrättänyt kultasi ja saanut rahat tilille, alkaa esineiden kierrätysprosessi.

Kulta (ns. romukulta) saapuu jalostamoon, jossa se lajitellaan.Tämän jälkeen kulta homogenisoidaan yli 1000 asteisessa uunissa. Kullan sulamispiste on 1064 °C. Lopputuloksena on yksi sulatettu kultakimpale, joka on melkein puhdasta kultaa, mutta prosessi on vasta puolessavälissä.Sulatetusta kullasta otetaan testiotteet, jossa vahvistetaan, että homogenisointi on onnistunut. Testiotteet tehdään poraamalla reikiä kultakimpaleeseen, poraamalla kultakimpaletta saadaan kultajyviä, jotka viedään laboratorioon analysoitavaksi.Analysoinnissa vahvistetaan kullan kultapitoisuus, joka tulisi olla 999,5 % (lähestulkoon puhdasta kultaa).Kun 999,5 kultapitoisuus voidaan vahvistaa, viedään kultakimpale uudelleen sulatettavaksi, tällä kertaan vuokaan, johon lisätään lyijyä. Lisäkuumennuksella korkeassa lämpötilassa lyijy haihtuu ja lopullinen pitoisuus on 999,9 %, eli puhdasta kultaa.

Näin tarpeettomat, rikkinäiset ja ylimääräiset kultakorut ja muut kultaesineet, jotka keräävät pölyä kaapeissa, saadaan uusiokäyttöön. Kultaa käytetään useammassa eri teollisuudessa, mm. elektroniikka- (mm. matkapuhelimien, tietokoneiden tai autojen sähkökoskettimiin), lääke- (hammaslääketieteessä sekä mm. kultaa käytettiin testivaiheessa koronarokotteiden valmistuksessa). Lisää kullan monimuotoisuudesta.

50 grammalla yli 1000 €

Tänä päivänä tienaat yli 1000 € jo 50 grammalla kultakoruja. Hyvän tienestin lisäksi teet ympäristöteon. Kullan louhinnasta haittavaikutukset heijastuvat vuosikymmenien päähään ja johtuvat eri kemikaalien käytöstä, mm. elohopeaa ja syanidia käytetään kaivostoiminnassa. Lisää aiheesta: kullan kierrättämisen hyödyt ja kaivostoiminnan haitat.

Kiitos kun olet osa hyvää asiaa ja lämpimästi tervetuloa asioimaan!

Jaa

Artikkeli Kulta rahaksi – kolme askelta rikkaampaan elämään julkaistiin ensimmäisen kerran Suomen Kultareservi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *