Pandora hylkää aidot timantit ja siirtyy eettisempään vaihtoehtoon

Pandora on yksi maailman suurimmista jalokivi- ja korukauppiaista, joka tunnetaan parhaiten heidän Charm-koruistaan. Pandora päätti taannoin jättää aidot, kaivetut timantit sikseen ja keskittyä laboratoriossa tuotettuihin timantteihin. Yrityksen tarkoituksena oli eliminoida kokonaan kaivetut timantit ja luoda edullisempia ja eettisemmin valmistettuja koruja käyttämällä laboratoriossa valmistettuja timantteja.

Tämä tanskalainen yritys on ottanut asiakseen muuttaa toimintansa täysin hiilidioksidineutraaliksi kolmen vuoden sisällä. Pandora on myös ensimmäinen yritys, joka on alkanut valmistaa korunsa täysin kierrätetystä hopeasta ja kullasta.

Ympäristöystävällisiä ja eettisiä koruja

Pandorann mukaan kasvihuonepäästöt laskisivat huimasti koko kokoelman hiilijalanjälkeä. Hopeasormus, jossa on 0,15 karaatin laboratoriossa luotu timantti tuottaisi vain 2,7 kiloa kasvihuonepäästöjä, mikä olisi saman verran kuin t-paidan tuotantoon kuluvat kasvihuonepäästöt.

Yksi Pandoran päätuotteista, 14 karaatin kultasormus, jossa on yhden karaatin timantti, tuottaisi 10,4 kiloa kasvihuonepäästöjä, mikä on vähemmän kuin farkkuparin tuottamiseen kuluvat päästöt.

Pandoran tavoitteena on valmistaa kaikki korunsa täysin kierrätetystä kullasta ja hopeasta vuoteen 2025 mennessä.

Taannoin Pandora julkaisi tuoteperheen nimeltään Pandora Brilliance, joka oli ensimmäinen tuotesarja, jossa käytettiin ainoastaan laboratoriossa tuotettuja timantteja.

“Laboratoriossa valmistetut timantit ovat yhtä kauniita kuin louhitut timantit, mutta ne ovat saatavilla useimmille ihmisille ja ne valmistetaan paljon pienemmillä hiilidioksidipäästöillä,” toimitusjohtaja Alexander Lacik sanoi lausunnossaan.

Pandora lisäsi, että laboratoriotimanttien tuotantoon käytettäisiin ainoastaan uusiutuvaa energiaa.

Timantti-bisnes itsessään

Pandoran päätös ei ole yhtään yllättävä, sillä timanttibisnes itsessään on hyvin kyseenalainen. Timanteilla ei juurikaan ole mitään jälleenmyyntiarvoa, vaikka hankintahinta on voinut olla useita satasia. Voit tutustua paremmin aiheeseen aikaisemmasta artikkelista:

Eettiset huolenaiheet askarruttavat

Louhittujen timanttien eettisyys askarruttaa muitakin kuin Pandoraa. Muun muassa Tiffany & Co. sekä monet muut suuret jalokivikauppiaat ovat alkaneet keksiä tapoja todistaa, että heidän timanttinsa tulevat eettisistä lähteistä. Joidenkin kauppiaiden timanttien alkuperä voidaan jopa jäljittää siihen kaivokseen, josta timantti on peräisin.

Louhittujen timanttien tuottaminen on kallista, vaarallista ja epäeettistä. Ympäristöön ja ihmisoikeuksiin liittyvien huolenaiheiden noustessa pinnalle, yhä useammat yritykset ovat alkaneet keskittyä kestävämpien tapojen tukemiseen korujen valmistuksessa.

Pandora valmistaa kaikki korut kierrätetystä hopeasta ja kullasta

Pandora on ensimmäinen jalokivikauppias, joka on alkanut valmistaa korunsa täysin kierrätetystä hopeasta ja kullasta. Heidän tavoitteenaan on siirtyä täysin kierrätettyihin jalometalleihin vuoteen 2025 mennessä.

Kierrätettyjä jalometalleja voidaan hankkia esimerkiksi elektroniikasta. Kultaa käytetään elektroniikassa sen erinomaisen sähkönjohtavuuden vuoksi ja elektroniikkaesineistä otetaan talteen käytetyt kultaosat, joita käytetään uudelleen esimerkiksi korujen valmistuksessa.

Monet yritykset, kuten Suomen Kultareservi, ostavat käytettyjä kultaesineitä. Myymällä käyttämättömät ja tarpeettomat kultaesineet meille, edistät luonnon hyvinvointia ja tienaat kilpailukykyisen hinnan tarpeettomista kultaesineistäsi.

Lyhyesti Pandorasta yrityksenä

Pandora on vuonna 1982 perustettu tanskalainen, osakeyhtiömuotoinen pörssiyritys. Se suunnittelee, valmistaa ja myy koruja, jotka sopivat hienosti jokaisen budjettiin. Pandora on yksi maailman suurimmista koruvalmistajista ja myynnin kannalta katsottuna sitä suuremmat ovat vain Cartier ja Tiffany & Co.

Pandora tunnetaan parhaiten sen Charm-tuoteperheestä. Se valmistaa niin sormuksia, korvakoruja, kaulaketjuja kuin ranneketjuja. Sillä on jatkuva yhteistyösopimus Disneyn kanssa Disney-aiheisten korujen myymiseksi ja valmistamiseksi.

Myy käyttämättömät kultaesineesi meille

Me ostamme tarpeettomat kultaesineesi ja -korusi. Voit käyttää meidän sivuiltamme löytyvää kullan hintalaskuria apunasi arvioidessasi, kuinka paljon kultaesineistäsi maksetaan. Maksettavaan hintaan vaikuttaa muun muassa kultapitoisuus. Mitä enemmän puhdasta kultaa esineessä on, sen enemmän siitä voidaan maksaa.

Tilaa meiltä ilmainen myyntipakkaus ja lähetä esineesi meille arvioitavaksi. Arvioimme kultaesineidesi arvon ja teemme sinulle kilpailukykyisen tarjouksen. Kun hyväksyt tarjouksen, maksamme sinulle sovitun hinnan esineistäsi, ilman mitään vähennyksiä. Tarjousta ei ole pakko hyväksyä, vaan voit halutessasi myös kieltäytyä siitä, jolloin palautamme esineesi täysin maksutta.

Jaa

Artikkeli Pandora hylkää aidot timantit ja siirtyy eettisempään vaihtoehtoon julkaistiin ensimmäisen kerran Suomen Kultareservi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *