Miten kultasormukset valmistetaan? Jopa 10 vaihetta valmiiseen sormukseen!

Kultasormukset ovat sopivia niin arjessa kuin juhlassa käytettäväksi. Ne ovat myös erinomaisia kihla- ja vihkisormuksia tai sopivat annettavaksi esimerkiksi rippilahjana. Kultasormuksia on mahdollista ostaa netistä tai kultakauppiaalta kivijalkaliikkeestä eri puhtausaseteissa. Kun haussa on oikeaa, täyttä kultaa oleva kultasormus, on hyvä tietää hieman sen valmistusprosessista.

Tässä artikkelissa katsomme tarkemmin, miten kultasormukset valmistetaan ja leimataan. Muista, että kun ostat Suomesta kultasormuksen, siinä täytyy aina olla pitoisuusleima.

Kultasormusten valmistusprosessi on monivaiheinen

Kultasormukset ovat suosittuja koruja monessa käyttötarkoituksessa. Kulta on allergisoimaton aine, jota on saatavilla sekä kelta-, valko- että ruusukultaisena, joten se on monipuolinen valinta ja sopii lähes kaikille. Sormuksia on saatavilla sekä ilman jalokiviä että jalokivillä varustettuna ja voit löytää monenlaisia eri design-ratkaisuja valmistajasta ja suunnittelijasta riippuen.

Alla katsomme tarkemmin kultasormusten valmistusprosessia vaihe vaiheelta.

Sulatusprosessi

Ensimmäinen askel kultasormusten valmistamisessa on sulattaa metallit, joita sormusten valmistuksessa käytetään. Tämä tehdään monesti suuremmissa erissä ja valmistaja voi esimerkiksi sulattaa useampaa korua varten tarvittavat metallit kerralla. Jokainen sulatettu metalli kaadetaan sitten muottiin, joka muotoilee seoksesta harkon tai tangon.

Valssaaminen

Valssauspuristinkonetta käytetään valssaamaan valittu seos levyiksi. Valssaus ei ainoastaan ​​lisää seoksen kovuutta, vaan myös poistaa huokoisuutta, mikä lopulta luo erittäin korkealaatuisen metallin.

Leimaaminen

Seos asetetaan aihiopuristimeen, joka leimaa saumattomia sormusaihioita levystä korkealla paineella.

Sormuksen koon määrittely

Jokainen sormusaihio laajennetaan suunnilleen vaadittuihin mittoihin.

Koneistus

Nyt mitoitetut sormusaihiot koneistetaan sorvilla asiakkaan haluamaan muotoon, leveyteen ja syvyyteen. Tässä vaiheessa kaikki mahdolliset koristekuviot lisätään myös sormukseen. Kun työstöprosessit on saatu päätökseen, rengas lähetetään leimattavaksi.

Kiillotus

Kun sormusaihiot on leimattu, ne kiillotetaan sormuksen sisäpuolelta, ulkopuolelta ja sivuilta. Jos sormus vaatii tietyn viimeistelyn, se tehdään tässä vaiheessa.

Timanttien asettaminen

Tietyissä sormuksissa on timantteja tai jalokiviä. Tässä vaiheessa sormukseen lisätään mahdolliset kivet.

Kaiverrus

Jos sormuksiin lisätään kaiverruksia, ne tehdään seuraavaksi heti timanttien asettamisen jälkeen.

Viimeistely

Tässä vaiheessa sormus on periaatteessa valmis, mutta se vaatii viimeisen nopean kiillotuksen. Sormukset, jotka vaativat rodiumpinnoitusta, kuten 9 karaatin ja 18 karaatin valkokulta, pinnoitetaan myös tässä vaiheessa.

Laadunvalvonta

Tämä on viimeinen vaihe, jossa jokainen sormus tarkistetaan ja varmistetaan, että se täyttää kaikki valmistajan vaatimukset.

Minulla on tarpeettomia kultasormuksia. Voiko ne myydä netissä?

Vuosien varrella itse kullekin saattaa kerääntyä kaappien nurkkiin tarpeettomia tai rikkinäisiä koruja. Kevätsiivouksen yhteydessä saatat jopa huomata, että sinullakin on tarpeettomia kultasormuksia korulaatikossasi. Niitä ei raaski heittää pois, mutta niille ei välttämättä ole enää käyttöäkään. Mitä niille siis kannattaa tehdä?

Me Suomen Kultareservillä ostamme tarpeettomia ja rikkinäisiä kultakoruja ja -sormuksia, joille asiakkaalla ei ole enää kotona käyttöä. Maksamme kultakoruistasi kilpailukykyisen hinnan, joten voit käyttää rahan vaikka uuden korun ostamiseen. Katso kullan hintalaskurilla paljon tienaat kullastasi juuri nyt!

Jos haluat saada meiltä tarkan tarjouksen ja myydä kultakorusi, toimi näin:

Tilaa meiltä ilmainen myyntipakkausPakkaa korusi pakettiin ja lähetä meilleTeemme kilpailukykyisen tarjouksen, jonka voit halutessasi hyväksyäHyväksytty tarjous maksetaan tilillesi heti hyväksyttyäsi tarjouksen

Myymäsi kultakorut ja -esineet saavat meidän kauttamme uuden elämän, jonka lisäksi teet ympäristöteon. Kultakorujen kierrättäminen auttaa vähentämään uuden kullan käyttöä, mikä vähentää kultakaivosten tarvetta ja auttaa pitkällä juoksulla säästämään luontoa.

Jos sinulla on kysymyksiä kultakorujesi myymisestä, älä epäröi ottaa yhteyttä meihin.

Artikkeli Miten kultasormukset valmistetaan? Jopa 10 vaihetta valmiiseen sormukseen! julkaistiin ensimmäisen kerran Suomen Kultareservi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *