3 hyötyä kullan kierrättämiseen – jopa tuhansien eurojen tienestin lisäksi

Kulta on alkuaine, mikä tarkoittaa sitä, että maapallolla on sitä vain rajallinen määrä. Vaikka alkemistit ovat yrittäneet jo vuosisatojen ajan keksiä, miten kultaa voisi valmistaa, vieläkään siihen ei ole löydetty vastausta. Vuonna 2022 niin sanottu helppo kulta on jo louhittu maapalloltamme, joten kultaa löytääkseen kultakaivosten täytyy porautua yhä syvemmälle maan kuoreen.

Kultakaivokset joutuvat siis käyttämään yhä enemmän resursseja kullan löytämiseen, mikä tekee toiminnasta sekä kalliimpaa että ympäristölle haitallisempaa. Onneksi kultaa on mahdollista kierrättää ja kullan kierrättämisellä on monia hyötyjä.

Tässä artikkelissa katsomme, miten kultaa voi kierrättää ja millaisia hyötyjä siitä on.

3 syytä kierrättää kultaa

Kullan kierrättäminen voi sekä hyödyttää ihmisiä rahallisesti että auttaa säästämään ympäristöä. Myös Suomessa on kultakaivoksia ja kullankaivuuta harjoitetaan muun muassa Lapissa. Säästääksesi myös kotimaamme luontoa voit tehdä ympäristöteon ja kierrättää omat kultakorut ja -esineet. Ihan jokaisen ihmisen tekemät pienet teot, kuten kullan kierrättäminen ja eettisen kullan ostaminen auttavat edistämään ympäristön ja ihmisten hyvinvointia.

Alla katsomme kolmea tärkeää syytä, miksi kultaa kannattaa kierrättää.

Autat säästämään ympäristöä

Kultakaivokset voivat kuormittaa ja rasittaa ympäristöä kovasti. Koneistot ja laitteistot sekä tuhoavat kasvustoa ja luontoa että vahingoittavat eläinten koteja. Eläimet joutuvat muuttamaan kultakaivosten tieltä, mikä vahingoittaa alueen luonnon tasapainoa ja voi mennä pitkään, ennen kuin eläimet palaavat kultakaivosalueelle kaivuuprosessin päättymisen jälkeen. Koneet myös tuhoavat kasvillisuutta ja puiden juuria ja voivat pahimmillaan aiheuttaa ongelmia pohjavesistön kannalta. Meluhaittaakaan ei sovi unohtaa, saati koneiston aiheuttamia hiilidioksidipäästöjä.

Kullan kierrättäminen vähentää tarvetta kultakaivoksille, mikä auttaa suoraan säästämään luontoa.

Autat säästämään ihmisten elinympäristöjä ja puolustamaan heidän oikeuksiaan

Kun puhutaan kultakaivoksista, esiin tulee nostaa myös kullankaivuuseen liittyvä eettinen puoli. Monissa maissa kultakaivokset työllistävät lapsia ja maksavat paikallisille vain huonoa korvausta työstä. Työolosuhteet ovat usein vähemmän kuin ihanteelliset ja ihmisten huonoa asemaa käytetään häikäilemättömästi hyväksi. Työolosuhteet ovat myös monissa kehitysmaissa huonot ja vaaralliset.

Mitä enemmän kultaa kierrätetään, sen vähemmän uutta kultaa täytyy kaivaa. Kun kultakaivoksille on vähemmän tarvetta, paikallisten ihmisten ei tarvitse huolehtia kullankaivuusta aiheutuvista haitoista ja vaaroista.

Voit tienata taskurahaa, jopa tuhansia

Hyvä syy kullan kierrättämiselle on myös se, että voit itse tienata siinä sivussa taskurahaa tai jopa tuhansia. Kullan hinta on noussut lähes 450 %:ia viimeisen 20 vuoden aikana. Kierrättämällä omat tarpeettomaksi jääneet kultakorusi ja -esineesi voit tienata kilpailukykyisen hinnan. Myymällä omat kultaesineesi saat sekä tilaa omaan korurasiaasi että säästät luontoa ja tienaat siinä sivussa vielä rahat uuden korun ostamiseen.

Kultaesineistä maksetaan esineiden painon ja kullan puhtausasteen mukaan.

Myy kultasi meille: maksamme kilpailukykyisen hinnan

Jos nurkkiisi on vuosien varrella kerääntynyt kultakoruja ja -esineitä, joille ei ole enää käyttöä, voit myydä ne meille: maksamme sinulle kilpailukykyisen hinnan. Sivustollamme olevaa laskuria käyttämällä voit selvittää arvioidun hinnan omille kultaesineillesi. Selvittääksesi hinnan, sinun täytyy tietää kullan arvioitu paino ja puhtausaste. Mitä puhtaampaa kultaa esineissäsi on, sitä enemmän niistä voidaan antaa korvausta, voit laskea tarkan hinnan kullalle, kullan hintalaskurilla.

Mikäli haluat saada tarkan tarjouksen kultaesineillesi, toimi näin:

Näin myyt kultasi meille:

Tilaa ilmainen myyntipakkausLähetys saapuu lähipäivinä ja sisältää kaiken tarvitsemasi kullan myyntiä vartenLähetyksesi saapuu muutaman arkipäivän kuluessa ja tarjouksen saatte aina samana päivänä saatuamme lähetyksenneHyväksytty tarjous maksetaan tilillesi aina saman tien ja valittua palautuksen, palautamme esineesi täysin maksutta

Jos mieleesi juolahtaa kysymyksiä kullan myymiseen liittyen, vastaa asiakaspalvelumme mielellämme kaikkiin kysymyksiinne. Lämpimästi tervetuloa asioimaan!

Jaa

Artikkeli 3 hyötyä kullan kierrättämiseen – jopa tuhansien eurojen tienestin lisäksi julkaistiin ensimmäisen kerran Suomen Kultareservi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *