Kulta rahaksi – oletko myymässä kultaa? Varo näitä asioita!

Onko sinulla kultaa, jota et käytä, mahdollisesti rikkinäisiä kultakoruja tai jostain muusta syystä haluat saada arvion kullalle? Me Suomen Kultareservillä arvioimme, kilpailutamme sekä ostamme kultasi, markkinoiden parhaaseen hintaan. Mikäli hintamme eivät edusta markkinoiden kärkeä myyntihetkellä, emme jätä tarjousta lainkaan.

Käyttämällä Suomen Kultareservin palveluja, saat arvion kullalle, täysin maksutta.
Tämä helpottaa päätöksen tekemisessä, mikäli haluat muuttaa kullan rahaksi tai halutessa esineet palautettua kotiin. Ennen kuin päätät mitä haluat tehdä kyseisille kultakoruille tai muille kultaesineille, arvioita kulta ensin meillä ja päätä sitten miten haluat tehdä. Kilpailutamme hintamme päivittäin ja varmistamme että hintamme edustavat markkinoiden kärkeä, 365 päivää vuodesta. Kullan hintavertailu löytyy verkkosivuiltamme ja päivittyy päivittäin. Jos hinta ei miellytä, palautamme esineesi täysin maksutta ja mikäli olet tyytyväinen hintaan, suoritamme maksun tilillesi heti hyväksytyn tarjouksen yhteydessä. Emme käytä houkutteluhintoja, kuvitushintoja yli maailmanmarkkinahinnan, vaikeita tai monimutkaisia ehtoja emmekä peri mitään piilokuluja meidän palvelujemme yhteydessä. Näin ollen voit olla turvallisin mielin, että palvelu palvelee juuri sinua, olisiko aikomus myydä kultaa vai ei. Eli mikäli olet joskus mahdollisesti myymässä kultaa, tai myymässä kultaa, on järkevin tapa asioida kanssamme, ennen kuin teet päätöstä, haluatko myydä kultaa vai et.

Olemme 100 % kotimainen, luotettu sekä arvioitu Suomen arvostetuimmaksi kullan ostajaksi.
Meillä on Suomen kattavin kullan myyntipalvelu, jossa voit asioida paikan päällä kotikaupungissasi (ole yhteydessä asiakaspalveluun, selvittääkseen milloin olemme jälleen lähelläsi) tai täysin verkossa. Verkossa asioidessa, voit vaikka kotisohvalta tehdä tilauksen kotiisi. Tilaus ei edellytä myyntiin, eikä arvioinnin yhteydessä tule mitään kuluja maksettavaksi. Kilpailutamme kullan hinnan ja mikäli emme voi tarjota hintavertailussa olevia, luotettavien toimijoiden kesken alan parasta hintaa, emme jätä tarjousta lainkaan ja palautamme esineesi täysin maksutta. Näin olet saanut maksuttoman arvioinnin esineille, jonka jälkeen tiedät esineiden arvon, etkä varmasti joudu epäluotettavan toimijan uhriksi tulevaisuudessa.

Olemme luoneet Suomen kattavimman kullan myyntipalvelun jokaiselle Suomalaiselle ja Suomessa asuvalle henkilölle, jotta jokainen olisi oikeutettu mahdollisimman hyvään korvaukseen kullasta. Asuisiko Helsingissä vai Ivalossa. On todella harmillista, että päivittäin useita henkilöitä valitsevat harhaanjohtavan toimijan, jolloin tarjous on jopa yli puolet pienempi kuin mitä se olisi luotettavalla toimijalla. Luotettava toimija mahdollisesti mainostaa maksavansa 196 €, mikäli myyt 10 grammaa, 14 karaatin kultaa heille. Kun epäluotettava toimija ilmoittaa maksavansa 399 €. Todellisuudessa luotettava toimija maksaa ilmoittamansa 196 € ja epäluotettava toimija jopa alle 100 €. Sillä moni eivät tiedä kultansa pitoisuutta tai tarkkaa grammamäärää, on helppo joutua harhaanjohtavan toimijan uhriksi.

Mikäli tiedät tarkan grammamäärän ja kultakorujen karaatin, voit laskea tarkan hinnan kullalle käyttämällä kullan hintalaskuria.

Usea verkossa toimiva kullan ostaja harhaanjohtaa asiakkaitansa.
On todella harmillista, että verkko on täynnä epäluotettavia kullanostajia. Saamme lähes päivittäin viestejä henkilöiltä, ketkä ovat päätynyt kyseenalaisen toimijan asiakkaaksi. Eräs nainen lähetti kultaesineitä kilpailijallemme, (joka on entuudestaan meille tuttu, harhaanjohtava toimija) joka toimii ainoastaan verkossa. Kyseinen henkilö lähetti hänen puntarinsa mukaan 44 grammaa kultakoruja kyseiselle toimijalle, josta kultaa ostava toimija ilmoitti että 27 grammaa on 14k kultaa ja muut rihkamaa (tämä selvisi vasta kun hän kysyi painoa jälkikäteen). Hän oli työpäivän aikana vastannut puhelimeensa ja kiireessä hyväksynyt tarjouksen, 156,90 €. Työpäivän jälkeen hän oli yhteydessä meihin ja kysyi paljon hän olisi ansainnut, mikäli olisi myynyt esineet meille. Vastaus = 618 €.

Kilpaileva tarjous 157 €, Suomen Kultareservin tarjous 618 €.
Näkee hyvin nopeaa, että alalla toimii useita epäluotettavia toimijoita, jotka tekevät vain ja ainoastaan haittaa, koko alalle. Ymmärrämme asiakkaitamme, että epäilevät jokaista toimijaa ja tällaisissa tapauksissa, synkkä pilvi asettuu jokaisen kultaa ostavan toimijan ylle. Olisiko kyseessä luotettava toimija vai ei. Ylensä toimijoilla, jotka ovat epäluotettavia, on heillä myös lukuisia huonoja arvioita verkossa ja suosittelemmekin aina jokaista tutustumaan toimijaan, kenelle on toimittamassa esineitä tai kenen kanssa on tekemässä kauppoja. Kauppojen jälkeen on hyvä jättää arvio palveluista, olisiko tyytyväinen vai ei. Hyvät kokemukset luonnollisesti tuovat esille hyvän toimijan palveluja ja huonot kokemukset joko ilmiantavat epäluotettavat toimijat tai auttavat palveluntarjoajaa parantamaan palvelujansa.

Jokaisen oikeus, on saada oikeudenmukainen korvaus kullasta.
Tavoitteemme on, että jokainen Suomalainen näkisi kirjoituksiamme, joissa yritämme valaista asiakkaitamme jokaiseen osa-alueeseen kullan myyntiin ja arviointiin liittyvissä asioissa. Olemme tehneet kymmeniä kirjoituksia, jotka auttavat ymmärtämään kullan hinnan, miten hinta selvitetään, miten voit ilman ammattilaista selvittää kultakorujen karaatin (kultapitoisuuden) ja mahdollisesti jopa tarkan hinnan kullalle. Olemme kaiken monimutkaisuuden ja alan huonon maineen takia luoneet täysin maksuttoman palvelun, jotta jokainen voi saada arvion kullalle, ilman mitään ehtoja tai piilokuluja. Meille pääasia on, että kaikki, ketkä ovat joskus myymässä kultaa, saavat siitä oikeudenmukaisen korvauksen. On täysin järkyttävää, että jollekin suoritetaan 157 € maksu kullasta, josta me maksaisimme yli 600 €.

Täysin maksuton arviointi sekä kilpailutamme hinnat luotettavilla ostajilla puolestasi.
Epäluotettavat kilpailijamme haalivat sisään asiakkaita harhaanjohtavilla hinnoilla, johon ymmärrämme, että moni lankeaa. Me kilpailutamme hinnat 100 % luotettavilla ja rehellisillä toimijoilla. Näin ollen varmistamme päivittäin alan parhaat hinnat kullasta. Mikäli itse lähtee kilpailuttaan hintoja, on hyvin todennäköistä että joutuu epäluotettavan toimijan uhriksi. Sillä nopealla ”googlettamisella” tai verkkoselailulla, vaikuttaa siltä, että epäluotettava toimija maksaa alan parhaat hinnat. Mutta todellisuus on aivan eri. Täytyy ymmärtää hieman kullan hinnasta, mikäli ei esimerkiksi selvitä kullan maailmanmarkkinahintaa, voi olla vaikea ymmärtää, että kyseinen toimija on nimenomaan harhaanjohtava yritys. Kullan hinta ei mm. ikinä tämän historian aikana ole ollut yli 60 €/g, silti löydät useamman toimijan verkossa, joka ilmoittaa maksavansa yli 60 €/g, 24k kullasta. Mikäli olet tutustunut aikaisempiin kirjoituksiin, ymmärrät heti, että kyseessä ei ole luotettava toimija. Jätä näin ollen kilpailutus meille, niin tiedät varmuudella että hinta edustaa markkinoiden kärkeä.

Kullan hinta on niin korkealla, että on helppo tulla huijatuksi.
Lainsäädännön mukaan on (ikävä kyllä) vaikea saada esille asia niin, että on tullut huijatuksi. Nainen kenelle suoritettiin 157 € korvaus esineistä, joista olisi meiltä saanut 618 €, kysyi suoraan, että onko tullut huijatuksi? Sillä hän hyväksyi heidän tarjouksensa, nähdään tämä lain silmissä, että on tapahtunut ns. hyvä kauppa. Vaikka meidän vastauksemme hänelle oli, että: Mikäli ansaitset 157 € heiltä, kun olisitte samasta määrästä, myymällä meille ansainnut 618 €, on ilmiselvää, että tämä ei ole ollut hyvä kauppa asiakkaan suhteen. On harmillista, että alalta löytyy niin paljon epäluotettavia toimijoita ja vielä enemmän harmi on, että suurin osa heidän asiakkaistansa eivät ymmärrä, että on joutunut harhaanjohtavan toimijan uhriksi.

Tutustu arvosteluihin, jätä arvosteluja ja kehu palveluja, jotka ovat toimineet hyvin.
Mistä tahansa olet käymässä kauppaa, on järkevää tehdä hieman taustatyötä ja mm. lukea kyseisen toimijan arvosteluja verkossa. Käyttämällä Googlea arvostelut tulee ensimmäisenä esille, kun laitat hakusanaksi yrityksen nimen. Kaikki eivät välttämättä osaa hakea kyseisiä tietoja, joten puskaradio on myös tärkeä tapa, jolla saadaan luotettavat toimijat esiin. On tavallista, että me valitamme, kun asia ei toimi tai kun jokin asia on huonosti, mutta emme välttämättä tuo esille asiaa, kun kaikki on mennyt moitteettomasti tai jopa loistavasti. Kullan myyntiin liittyen, ihmiset jättävät hyvin harvoin arvosteluja syystä tai toisesta. Emme takuuvarmasti tiedä miksi, mutta luulemme tämän olevan osittain syystä, että Googlen arvosteluosio on julkinen. Arvosteluja ei voi jättää anonyymisti, kuin esimerkiksi Suomi24 palstalla tai muulla vastaavalla forumilla. Tästä syystä jokaisen nimi näkyy arvostelun yhteydessä.

On ymmärrettävää, että lähes jokainen, joka myy kultakoruja, myy myös vanhempiensa ja isovanhempiensa kultakoruja. Muoti muuttuu, kullan käyttö vähenee ja jotkut eivät käytä kultaa lainkaan. Toinen tarvitsee rahaa auton huoltoon, matkojen maksamiseen tai johonkin muuhun asiaan, helpottaakseen elämää. Toinen vain haluaa tehdä järkevän päätöksen myydä pois kaikki omistamansa kulta ja sijoittaa nämä esimerkiksi osakkeisiin. Tämä on todella järkevää, sillä kullan hinta on ennätyslukemissa.

Tästä syystä moni myy kultaa mutta myös tästä syystä moni jättää arvostelut välistä, sillä ei halua naapurin (tai jonkun muun) näkevän, että on myynyt kultaa. Tämä on hyvin harmillista, sillä epäluotettavat toimijat eivät saa huonoja arvosteluja ja luotettavat toimijat eivät saa tarpeeksi hyviä arvosteluja, joka tekee tulevien henkilöiden kullan myymisen hieman hankalammaksi. Sillä mikäli epäluotettavat toimijat saisivat satoja 1/5-tähden arvosteluja, osaisi suurin osa välttää kyseistä toimijaa. Sama koskee myös, mikäli toimijalla olisi täydet 5/5 tai 4/5-arvostelut, voi kultaa myyvä henkilö hyvin mielin luottaa, että saa asiallista, luotettavaa ja rehellistä palvelua.

Ei ole häpeä myydä kultaa – vaan järkipäätös.
On harmillista, että joku ihminen näkee kullan myyntiä häpeällisenä tai että itse häpeää (jossain määrin) sitä että on myynyt kultaa. Olisiko sitten kyseessä omia kultakoruja tai perintökoruja. Suosittelemme jokaista asiakastamme säilyttämään esimerkiksi vanhempiensa vihkisormukset (mikäli esineissä on tunnearvoa) ja luopumaan niistä, missä tunnearvoa ei samalla tavalla ole. Kullan hinta on historiallisissa huippulukemissa, joten nyt on erinomainen aika myydä kultaa – eikä hävetä sen myyntiä. On hullua, että järkipäätös nähdään häpeällisenä tai tabuna. Myymällä kultaa, nyt kun kullan hinta on ennätyslukemissa, teet erinomaisen päätöksen ja tienaat mahdollisesti kullastasi jopa tuhansia euroja! Tänä päivänä ansaitset yli 1000 € korvauksen, pelkästään 43 grammalla, perinteisillä Suomalaisilla kultakoruilla.

Hinnan romahdus tulossa? Mitä tiedämme, kun katsomme kullan hinnan historiaa?
Viimeksi kun kullan hinta oli ennätyslukemissa, vuonna 2012, hinta kävi parhaimmillaan 45 €/g. Maailmanmarkkinahinta perustuu aina 24 karaatin kullan hintaan. 24k kulta on puhdasta kultaa (99,9 %) ja tätä käytetään (muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta) ainoastaan kultaharkoissa. Perinteiset Suomalaiset kultakorut ovat aina 14 karaatin kultaa samalla kuin Lähi-Idästä ostettu kultakorut ovat yleensä korkeammasta kultapitoisuudesta valmistettu, nämä kultakorut ovat yleensä 20–22 karaatin kultaa.

2011–2012 kullan ”hintaralli” loppui kuin seinään vuonna 2013, jolloin kullan hinta tippui yli 30 % ennätyslukemasta. Näit mahdollisesti paljon kultaa ostavia yrityksiä vuonna 2012, jotka mainostivat, että kullan hinta on ennätyslukemissa? Mikäli päätit myydä kultaa tuolloin, teit loistavan päätöksen. Sillä tosiaan vain vuotta myöhemmin, olisit ansainnut noin 60–70 % siitä summasta, jonka ansaitsit vuonna 2012. Kullan hinta rikkoi jälleen edellisen ennätyksen kuluneena vuotena (2020) ja hinnan ennustetaan kokevan korjausliikkeen koronaviruksen selättämisen yhteydessä. Koronavirus oli suurin vaikuttaja kullan hinnan nousuun vuonna 2020, tästä syystä moni ennustaa korjausliikkeen tulevan vuonna 2021 tai 2022.

Nyt kannattaa toimia, kun vielä ehdit.
9/10 asiakkaistamme yllättyy positiivisesti, kun kuulee paljon ansaitsevat aikaisemmin kaapissa lojuvista kultakoruista. Suosittelemme lähettämään kultasi meille pelkästään arvioinnin kannalta, mikäli et ole varma haluatko myydä kultaa vai et. Näin saat tiedon siitä, että paljon kultasi arvo on juuri nyt ja mitä niistä voit tienata. Esineiden lähettäminen meille ei aiheuta mitään kustannuksia sinulle, eikä edellytä myyntipakkoon. Me voimme 90 % varmuudella sanoa, että yllätyt positiivisesti tarjottuun hintaan, sillä yli 90 % asiakkaistamme odottivat jopa puolet pienempää korvausta, kuin hintaa mikä heille maksettiin. Mikäli olet yksi heistä, joka yllättyi positiivisesti hinnasta, olisimme kiitollisia, mikäli haluaisit jättää arvion palveluistamme. Myös huonommat kokemukset on hyvä tuoda esille, sillä näiden avulla osaamme parantaa palvelujamme, joita pyrimme pitämään alan parhaimpina myös tulevina vuosina.

Olemme arvosteltu Suomen arvostetuimmaksi kullan ostajaksi. Pyrimme edustamaan markkinoiden kärkeä jokaisessa osa-alueessa palveluissamme ja tämä työ jatkuu meidän osaltamme päivittäin. Teemme työtämme suurella ylpeydellä ja olemme täällä palvellakseen jokaista, joka on (tai mahdollisesti on) kiinnostunut vaihtamaan kullan rahaksi. Muistathan että olet aina tervetullut arvioimaan kultasi meillä, arviointi on täysin maksuton eikä edellytä kullan myyntiin.

Oikein mukavaa kesää!

/Suomen Kultareservi

Jaa
Artikkeli Kulta rahaksi – oletko myymässä kultaa? Varo näitä asioita! julkaistiin ensimmäisen kerran Suomen Kultareservi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *